Известие

Collapse
No announcement yet.

Кой е бушона за централното на 156 селеспийд

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Е сега, отварях и затварях врати и капаци, капачката на резевроара, бушонът, който е на най-долния ред втория е 20 амперов и е здрав, само клемата на акумулатора не съм махал, щото си е хамалогия. Ефект няма.....оня ден ми се прецака заден десен джам - машинката, ама не тя , а жилото, та си помислих, да не е от нея нещо свързано, ама не е . Утре ще сваля акумулатора за 10-тина минути пък да видим.
    ФЕС може ли да хване нещо такова ?

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Comment

...
      Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 16:26.

Comment

Първоначално публикувано от nickgaidarov Покажи съобщение
        По принцип това е вярно, ако гледаме самата схема на основното табло с предпазители на 156. По признаците на колегата обаче в АО и www.alfa156.net дават решения с предпазителя, който съм описал. Самият аз съм нямал такъв проблем.
        Може би най-добре е колегата да провери и двата предпазителя.
        Когато съществува достатъчно добра документация, е редно да правим справка с нея вместо с общи приказки.

Та според същата тази документация, бушонът, който ти си посочил е за аварийните мигачи и няма нищо общо с централното.

Колегата може да потвърди това, като го извади и види дали му работят аварийните.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

сега да се включа и аз, при мен бушона е по-десния от отбелязания на картинката дето е зелен и 30А. и на картинката са дадени стъклата, но отговаря и за централното и осветлението на купето. От събота насам си го махах всяка вечер за да си заключа вратите ръчно и го слагам сутрин за да отварям стъклата.
          AR 156 1.8 TS + LPG

Comment

При мен имаше подобен проблем,извадих въпросните сервизни бушони и двата,
            май така се ресетва всичко не знам нямам идея но се оправи централното.
            156 2.4 jtd 2001 Sportwagon Sony,Hertz,Boss & JBL sound
            KONI sport adjustable suspension kit,Big BREMBO brake kit
            Cinquecento 1.1i 1998 Sporting
            Subaru İmpreza 2000 turbo 1999 Sportwagon

Comment

Почвам с хронологичен ред от снощи :
              1. Отворих всички врати и капаци, след което ги затворих
              2. Гледах бушоните и ги махах, после слагах
              3. Отново отваряне на всички врати и капаци, този път и капачката на резервоара
              4. Махане на въпросната огромна букса от лявата предна врата и слагане.
              Нищо не се оправи
              Тази сутрин махнах акумулатора за около 30 мин - нищо
              След това закачих колата на фес, но отново нищо.
              Отново извадих огромната букса от вратата, този път изцяло - не ме питайте после как я наместих...ужас беше.
              Нищо отново....
              На финала оставих колата на контакт за около десетина минути, щото от нас човъркам с фес-а...
              Излизам и тръгвам вече отчаян да си заключа колата и централното проработи ей така...Съвсем не знам, кое му е повлияло, та да работи. Ааа, да добавя, играх си и с бутоните на ключа, но принципно те не работят, само индикацията свети, като натисна някой от тях

sigpic
              Alfa Romeo 159 EX

Comment

При мен се случва рядко, проблема е от шоферската врата, като размърдам бутона на дръжката или я тресна по-силно се оправя.Някакво микроключе има там, се се каня да я разглобя и да почистя, че и бетона остава натиснат понякога, предимно зимата и ми образува нерви.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                X